Seyyah-Gezgin-Gezginilla
Yaşam

2019 Seyahat Özeti: 7 Ülke 35 Şehir Gezdim – Gezginilla Yılı

2019 yılı benim için tamamen gezi rehberi ve gezilerden oluşan bir sene oldu. Gezgin olma yolunda güzel seyahatler gerçekleştirildi. Seyahat etmek kalp ben. Tıpkı hayallerimdeki gibi 🙂 Bu sene Ekim ayında, 2018 yılında gezdiğim yerlerin listesini yapmak aklıma geldi. Gezi rehberi blog şeklinde ortaya çıkan www.gezginilla.com üzerinden gezip görülen yerleri liste halinde yazmak da beni ekstra mutlu etti. Çünkü bir süre sonra şehirler, ülkeler birbirine karışıyor. Anlayamazsınızdjdjf. Söz uçar yazı kalır vibes. Bu muhteşem şevklendirici 2018 Seyahatlerim yazısından sonra 2019 yılı için de aynı şeyi yapmaya karar verdim. Çünkü neden yapmayayım. Halaa okumayanlar için linki aşağıya bırakıyorum. 2018’i okuduktan sonra da kaldığımız yerden devam edelim.

2018 ve 2019 seyahat özeti yazılarından sonra bu geleneği tabii ki devam ettirdim. 2021 seyahat özetim de hemen burada! 🙂 2020 yılını da yazının sonunda bulabilirsin!

  • 2021 Seyahat Özeti – Şey mi Dostum Hayatım Böyle 10 Numara!
  • 2018’i tek cümleyle şu şekilde özetleyeyim: İyi gezdik haa, yalnız iyi gezdik, güzel gezdik, yalnız bayaaa gezdik, kabul edelim güzel gezdik :). Ne çok geziyosun Gezginilla mode on!

    2019 gezginilla yılı
    2019 Gezginilla Yılı

    Gezip gördüğüm yerleri fırsat buldukça seyahat rehberi şeklinde aktarmaya çalışıyorum. Türkiye gezi rehberi ve yurt dışı gezi rehberidünya gezi rehberi oluşturmak da en büyük gayelerimden biri. Hatta belki ilerde seyahat rehberi kitabı. Ahaahah why not ya ? Dream big mode on.

    Yılbaşına 1 hafta kala, Ocak ayından Aralık ayına kadar gezdiğim yerlerin listesini yaptım ve ağzım gerçekten ama gerçekten açık kaldı. Bu kadarı bana bile fazla geldi. Şöyle kii, toplamda 35 şehir ve 7 ülke sığdırmışım 2019’un içine. Yani bu 35 şehir İstanbul’a giderken mola verdiğimiz şehirler değiljfjfj. Muazzam ya hala şoktayım. Benim için gerçek bir gezginilla yılısın 2019 Bey. 2018 yılı için de şey yazmışım; 2018 king of the year’dı benim için. Acaba 2020 için neler yazılacak, çok heyecanlı.

    Gerçekleştirdiğim seyahatlerimi unutmamak için, hatta dönüp dönüp bakıp mutlu olmak için, biri mesela ”Şanlıurfa’da ne yenir, nerede yenir sen bilirsin” diye sorduğunda pat diye dönüp bakmak için instagram da gezdiğim yerleri öne çıkaranlar şeklinde pinliyorum sayfama. Üstüne bir de bloguma yazdığımda ooh benden mutlusu yok. Gezdiğim, gördüğüm yerleri yazıya da dökünce artık hafızama kazınıyor. Nerede ne yedik, havalimanından merkeze ne ile geldik, nerede kaldık ohh at hafızayadkdkd. Valla herkese tavsiye ederim. Tabi geziyorsanız 🙂 Hem seyahat ettiğiniz yerleri, ucuz yollu konaklamaları, ”kaleye sabah 8’den önce çıkarsanız 8 euro ödemezsiniz” gibi şeyleri yazın ben de faydalanıyım. Azıcık hazıra konalım fena mı olur?

    Neyse gelelim 35 şehir ve 7 ülkeye. Aslında şehirler 35’ten de fazla ama çift dikişlileri tekrar eklemedim haliyle. Mesela İstanbul’a 5 kere falan gitmişim. Erasmustafa vibes. Konya 2 kez, Eskişehir 2 kez falan. Biz de bilirdik 86 şehir gezdim yazmayıfkfk.

    2019 gezi rehberim, seyahat özetim de bu düşünceler doğrultusunda oluştu. 2019 Türkiye gezi, tatil haritasına 1 Ocak tarihi ile başlayalım.

    2019 yılına Nevşehir’de merhaba demişiz. Karlar altında ilk defa görmüştüm Kapadokya’yı. Yaz kış muazzam bir coğrafya ya. Her mevsim gidilir. Güneş bile bir başka batıyor oralarda.

    kapadokya gezilecek yerler
    Karlar altında Kapadokya

    Nevşehir’den sonra, yakın konumuyla Kayseri’de yer alan Erciyes Dağı’na geçildi. Erciyes Kayak Merkezinde muazzam bir dağ havası, sucuk ekmek, dağ evinde şömineli canlı müzik.. Efsane bir 2019 yılı başlangıcı oldu benim için.

    Erciyes Kayak Merkezi
    Erciyes Kayak Merkezi

    Şubat ayının başında canım etliekmek çekmiş olacak ki, beni yakınen tanıyanlar bilir etliekmeğe düşkünümdürgjgj, kendimi Konya’ya atmışım. Hızlı tren ile Ankara-Konya arası 1 buçuk saat arkadaşlar ya. Çıkın, dolaşın, yiyin, için gelin.

    Konya Etliekmek
    Konya Etliekmek

    Konya’dan sonra, hemen ertesi hafta sonu whitefest kapsamında Bursa-Uludağ için yollara düşüldü. Bursa merkezi ve Cumalıkızık bölgesini gezmek için festivalden 1 gün önce gelerek bu bölgeleri bitirip, Uludağ’a geçtik. Sıfır kayak bilgisiyle girdiğim Uludağ Kayak merkezinden yeni bir beceri elde edip dönmek oldukça keyifli bir anıydı. Uludağ’da 3 gece kaldık ve bu 3 gecenin sonunda ben board kaymayı öğrenerek Uludağ’dan ayrıldım. Harika bir his!

    Uludag Kayak Merkezi - Bursa
    Uludag Kayak Merkezi – Bursa

    Bursa gezisinin ardından gözlerimi Şanlıurfa’da açtım. Arada 3 hafta falan var, o kadar da art arda değil. Güneydoğu bölgesinde ziyaret etmediğim yerlerden olan Şanlıurfa ve Mardin için hafta sonu planı yaparak tek başıma gezip dolaştım. Bir başıma girdim yılbaşınafhfjd.

    Şanlıurfa Halfeti
    Şanlıurfa Halfeti Gezi Rehberi

    Urfa gezisinin ardından da yine tek başıma araba kiralayarak Mardin’e geçtim. Günübirlik Mardin’i dolaşıp arabayı teslim edip Ankara’ya geri döndüm. Long weekend Vibes. Bu 2 gün bana sanki 1 haftadır geziyorum hissini verdi. Harika coğrafyalar gerçekten.

    Mardin
    Mardin

    Mart ayının son haftasında yine ucuz yollu bir pegasus bileti ile hafta sonu için Antalya merkeze uçtum. Bu seferki Antalya gezisi tamamen şehir merkezini keşfetmeli, Antalya mutfağına düşmeli bir geziydi. Deniz,kum,güneş yok. İç Anadolu bozkırından kurtulup deniz havası almak.. 10/10 aktivite ya

    Antalya Gezilecek Yerler
    Antalya

    Hemen ertesi hafta sonuna 2 gün de cepten ekliyerek 3 gece 4 günlük efsane bir Kuzey Kıbrıs Gezisi gerçekleştirdik. Herkesin yaptığının aksine, Lefkoşa Havalimanından sağdan direksiyonla araba kiralayıp KKTC’nin en doğusundan en batısına her noktasını arabamızla gezdik. Kıbrıs mutfağını deneyimledik. Kıbrıs tarihine gözlerimizle şahit olup, güzel sahillerinin tadını çıkardık.

    Lefkoşa Gezilecek Yerler
    Lefkoşa w/bro @erasmustafa – Kıbrıs Gezi Rehberi

    Kıbrıs gezisinden 3 hafta sonra, bayram münasebetiyle yazlık sezonu açtığım Burhaniye topraklarına iniş yaptım. Aramızda hala Burhaniye neresi yeaa diyenler var. Gerçi bilmeyin ya, öyle bir yer yok 🙂 Ege sahillerinde bakir kalan, kurtarılmış bölgelerden biri, huzur dolu bir tatil yeri kendileri. 9 günlük harika bir bayram tatili geçirdim Kuzey Ege bölgesinde. Hatta Bozcaada’lara falan da kaçıldı bayram süresince. Ahhh canım Bozcaada çekti. Ankara şu an 1 derece..

    Burhaniye Yazlıkçılık

    Sonrasındaa ben bir 3 hafta askerlikten dolayı offline’dım. Tabi bu sürede instagram şok,whatsapp şok. Herkes öldün mü gezmiyorsun falan yazmışdkdkd. Şükür yaşıyoruz, sağlıklıyız, gençliğimiz var. Askerlik vesilesiyle Amasya bölgesini de gezmiş oldum. Teşekkürler bedelli.

    Amasya Gezilecek Yerler
    Amasya

    Askerlik dönüşü, izleyen hafta sonu yine Ankara’dan 1 buçuk saatlik efsane mesafesiyle Eskişehir’e kaçıldı. Porsuk havası alınıp, çi böreğe düşüldü, balaban kebabı tadıldı, odun pazarında güzel kahveler içildi.

    Veee 2019 yılının en bebek ayına geldi sıra: TEMMUZ. Hayır hayır doğduğum için söylemiyorum. Biz Temmuz ayında unutamayacağımız efsane bir seyahat gerçekleştirdik. Yurt dışı seyahat önerilerinin en ulaşılabilir bölgesi, Türklerin Dünya gezi rotasına başlangıç noktası: VİZESİZ BALKANLAR.

    Budva Gezilecek Yerler
    Budva Karadağ-Budva Gezi Rehberi

    Balkan Turu kapsamında, 6 ülke ve 11 şehir gezdik. Arnavutluk’da Tiran ve İşkodra, Karadağ’da Budva ve Kotor, Bosna Hersek’ de Mostar ve Saraybosna, Sırbistan’da Belgrad, Makedonya’da Üsküp ve Ohrid Gölü, ( Üsküp dee başımıza gelen en güzel şey: Matka Kanyonu ), Kosova’da Priştine. Yazarken ben yoruldum yafjfgk. Bu ülkelerin hepsine vizesiz giriş yaptık. İstanbul’dan Arnavutluk’un başkenti Tiran şehrine uçup, ordan araba kiralayarak Balkanları adım adım dolaştık.

    Mostar Köprüsü-Bosna Hersek
    Mostar Köprüsü-Bosna Hersek

    Balkan topraklarına vize gelmeden acil planı yapın arkadaşlar. Hele Karadağ topun ağzındaymış muhtemelen. 1-2 seneye şengen olur diyolar. Kotor ve Budva’yı şöyle vizesiz bi görün gelin ya, nolur. Saydığım Şehirlerin üzerine tıklayarak gezi rehberlerine, gezilecek yerlerine, ne yenir, nerede yenir, nerede ucuz konaklanır bilgilerine ulaşabilirsiniz.

    Vizesiz Balkan Turu yapmak gibi bir planınız varsa sizi şu linke doğru alalım:

    Balkan Turu ile alakalı son bir şey! Bize çok sorulan bir soru var. En çok hangi Balkan ülkesini beğendiniz? Cevabı net olarak: KARADAĞ ülkesi ve onun Orta Çağ şehri: KOTOR. Bu bölgede tam 3 gece 4 gün geçirdik ve haliyle güzel bir Kotor Rehberi oluştu. Kaçırmamanız gereken aktiviteleri de alttaki linkten takip edebilirsiniz:

    Üzerimizdeki 6 ülke, 11 şehir gezip yaklaşık 2100 küsür kilometre yapmanın yorgunluğuyla tabii ki ara vermeyip hemen 1 hafta sonra tekrar yazlıkçılığa doğru Balıkesir Burhaniye topraklarına geçiş yapıldı. Balkan turu gezisinin yorgunluğu yazlığın terasında, arka balkonunda, sakin plajlarında atıldı. Ya efsane dinlenmiştim.. Ahh ahh yaz bey acil gelir misin ya?

    Yazlıkçı modun ardından, 3 haftalık bir ara sonrası yeni bir hafta sonu kaçamak noktası olan Kerpe/Kefken Bölgesine yol aldık. Kocaeli sahilinde yer alan bu tatlış tatil yerlerinde denize girip, doğanın keyfini çıkardık. Ha bi de pembe renkli kayalıkları olan bir yere gittik. Ertesi gün de aa Ağva da baya yakınmış diyip Ağva bölgesine geçtik. Mantı ve türk kahvesi gömüp evlerimize dağıldık.

    Kerpe Gezilecek Yerler-Bagırganlı Kayalıkları
    Kerpe-Bagırganlı Kayalıkları

    Eylülün son haftası, iyi gelmez mi hiç boğaz havası? mottosuyla güzel bir İstanbul kaçamağı yaptım. Yalnız güzel motto oldu ha. Hafta sonuna bir de Pazartesi’yi ekleyip Pazartesi sendromundandan da kaçarak harika bir 3 günlük kaçış planı oldu benim için İstanbul. Ahh o Balat Sokaklarıı, Mihrabat Korusundaki kahvaltıı???

    Balat Gezilecek Yerler-Istanbul
    Balat-Istanbul

    İstanbul kaçamağından sonra arayı baya açmışım ya. 1 ay hiçbir yere gitmemişim. Ben şok 😀 ya da yazmayı unuttuğum bir şeyler mi var acaba? Bu arada Sonbahar mevsimine gelmişiz ya hiç demiyorsunuz. Sonbahar rotası kapsamında, yeni bir hafta sonu gezilecek yerler mantığı ile Safranbolu – Amasra gezisi yaptık. Youtube Safranbolu

    Safranbolu’ya resmen ba-yıl-dım. Safranbolu gezilecek yerler aşırı fazla, Safranbolu mutfağı aşırı iyi, Safranbolu lokumları ateş ediyo, Safranbolu evlerinde konaklamak şahane. E daha ne olsundu? Safranbolu kültür elçisilla.

    Safranbolu Gezilecek Yerler-Karabuk
    Safranbolu-Tokatlı Kanyonu

    Safranbolu Gezi Planı için sizi şöyle alalım. Hemen bir hafta sonunuzu ayırın bence Safranbolu için.

    Safanbolu’ya yakın mesafesiyle diğer gün de Amasra sahillerinde doğru yol aldık. Yoldaki sonbahar manzaralarını anlatamam, görmeniz lazım. Amasra sahilleriyle, yemekleriyle, salatasıyla, ucuz konaklama seçenekleriyle harika bir kaçış noktası oldu bizim için. Ankara’dan falan ayda bir kaçılır ya. Neredeymişiz bu zamana kadar?

    Amasra Gezilecek Yerler-Bartın
    Bartın sahilleri-Amasra Gezi Rehberi

    Önümüzdeki hafta sonu Amasra’ya götüren yazı: Amasra Gezi Rehberi

    Amasra’dan dönüşte Küre Dağlarının eteklerinde Sonbaharın tadını çıkartarak 2 efsane şelale keşfettik. Farklı bir yer görelim, doğaya doyalım diyenleri de alttaki linke alalım:

    Artık aylardan Kasım, sanki sende kaldı bir yarım.. Kasım ayını da tabii ki seyahatsiz, gezmesiz, aktivitesiz geçmedik. Aman 3 günlük Dünya arkadaşlar. Çıkın çıkın gezin. Hem şey, kefenin de cebi yok.

    Neyse, Kasım ayında aşırıı merak ettiğim bir bölge olan Trakya bölgesine seyahat gerçekleştirdik. Ben Ankara’dan çıktım. Cağnım kankim @erasmustafa da İstanbul’dan çıktı. Tekirdağ’da yer alan Çorlu Havalimanında buluştuk. Böyle arkadaşa can kurban ya. Canım Tekirdağ köftesi çekti gelsene sen de dedim. Cart diye çıktı Beşiktaştan. İkimiz de 1 buçuk saat sonra Çorlu’daydık. Ben Ankara’dan geliyorum bu arada .Mesafeleri dert etmezseniz ortada mesafe falan kalmaz – Atilla Demirel .Bu başka bir şey için söylenmişti sanırım yafjdkjfd.

    Tekirdag-yaşanmış hikayelerdkkd
    Tekirdag-yaşanmış hikayelerdkkd

    İşte hafta sonu boyunca Tekirdağ, Edirne, ciğer, köfte Allah ne verdiyse yendi içildi gezildi. Hatta kapanışı da Dünyada sayılı olan Longoz Ormanı İğneada’da mangal yakıp kahve-oreo ikilisiyle yapmıştık. Harika bir Kasım ayıydı. En kısa sürede Trakya bölgesini de www.gezginilla.com ‘ a yazı olarak ekleyeceğim!

    Selimiye Camii-Edirne
    Selimiye Camii-Edirne

    Kasım’ın ortalarında canım tekrar etliekmek çekmiş olacak kii, yine bir Konya seyahati ile bu hafta sonunu geçirmişim. Mevlana müzesi de özlenmiş..

    Kasım ayının son haftası da yine bir hafta sonu gezilecek yerler konseptiyle 1 gece konaklamalı, 2 gün gezmeli Bolu-Abant-Yedigöller gezisi gerçekleştirildi. Bolu merkezde meşhur yemeklerin tadına bakıldı. Abant’da konaklamak enfesti. Yedigölleri dolaşmak muazzamdı. Harika bir hava sahasısın Bolu Bey.

    Bolu-Abant-Yedigoller
    Yedigoller Milli Parki-Bolu

    Huzur dolu hafta sonu rotası planlamanız için Bolu linkini de buraya bırakıyorum: Bolu Gezilecek Yerler

    Artık 2019’un sonlarına doğru geldik. Valla yorulduk ya 🙂 2 tane seyahatim kaldı, bahsedeceğim. Ardından sizi salacağım. Zannediyorum ki yüzde 90 buraya kadar da okumadı zaten, çıkıp gitti yazıdan. Belki de hiç tıklamadı bile. Zaten bu devirde kime ne okutacaksın kardeşim? Bu düşünceler yazmama engel mii? tabii ki değil. Ben kendim için yazıyorum. Neyse konudan sapmayalım. Ha ne diyoduk 2019 Aralık. Evet.

    13-15 Aralık tarihlerinde Belgrad gezisi yaptık. Temel düşüncemiz de, Balkan turu ile Temmuz ayında gezip beğendiğimiz ve pek süre ayıramadığımız Belgrad’ı yavaş yavaş, sindirerek gezmek ve kar manzaraları eşliğinde dolaşıp güzel fotoğraflar çekmek, kaliteli yemekler yemekti. Ama nolduu asla kar yağmadı 😀 Diğerlerini yaptık ama. 2 gece 3 günlük yurt dışı kaçamağı efsane iyi geldi. şöyle 2 tane çok tatlı fotoğrafımız oldu. Temmuz 2019 vs Aralık 2019:

    Belgrad gezilecek yerler
    Belgrad-Temmuz 19
    Belgrad gezilecek yerler
    Belgrad-Aralık 19

    Mesela Lorenzo & Kakalamba da ,efsane bir restoran, harika şeyler yedik. Hayatımdaki en ilginç restoran deneyimimdi! Youtube’a alalım mı sizi.

    Ve 2019 yılının kapanışına geldik artık. 20-21 Aralık tarihlerinde Sakarya, Sapanca Gölü, Maşukiye, İzmit ve Kartepe gezileri gerçekleştirildi. Yine bir hafta sonu rotası kapsamında yeni yerler görüldü, Maşukiye de dumanı üstünde, cızırdayan efsane bir alabalık ziyafeti yapıldı. Kartepe’de asla yağmayan karın keyfi! Çıkarıldı, Karamürselde tatlış bir mekanda güzel bir Pazar kahvaltısı yapılarak Ankara’ya dönüldü.

    Sapanca Gölü-Sakarya
    Sapanca Gölü-Sakarya

    Böylelikle 2019 yılında gezip tozduğum olduğum 35 şehir ve 7 ülkenin sonuna geldik. Beni aşırı tatmin eden sayılar gerçekten. Umarım 2020’de üstüne koyarak devam eder. Bol bol gezi rehberi, seyahatler, gezmeler tozmalar diliyorum kendime yeni yılda.

    Hayattan kaçmak için değil, hayatı kaçırmamak için yola çık!

    2019.. Seviliyosun 🙂

    31 Aralık 2020’den gelen bir not:

    2020 Seyahat Özeti: Yalnız Her Şeye Rağmen Aşırı İyi Gezdik! Kuzey Işıkları Yılı:

    Intagram’a da beklerim: macitilla

    2021 yılından 2019 yılına gelen bir link bırakıyorum buraya. Biraz Dark dizisi gibi oldu ama olsun. Güzel oldu bence. Anılar ve tarihte bugün ile ilgili bir şeyler karaladım, bekleriz..

    Bir yorum

    Bir cevap yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir