longosphere glamping
Konaklama Önerileri,  Marmara,  Trakya,  Türkiye

Longosphere Glamping Yorum, Fiyat, Nerede, Nasıl Gidilir?

Longosphere Glamping , 2020 yılında açılır açılmaz yapılacaklar listeme giren bir deneyim oldu. Çadırlar içindeki lüks yaşam, Longoz Ormanlarının efsanevi ortamı, tamamen ahşaptan yapılan restoran ve ağaçlardan neredeyse gökyüzünün gözükmediği bir ortam.. Hemen bir Trakya Gezi Rotası planladık ve bu rotaya Longosphere Glamping deneyimini de ekledik!

İğneada’da Yeni Nesil Kamp Deneyimi olarak ortaya çıkan Longosphere, Türkiye’nin En Büyük Glamping Tesisi. Longosphere yorumlarımdan önce hemen alta kesinlikle izlemeniz gerek bir video bırakıyorum.

Longosphere’in ilk giriş anından içerisinde yer alan tüm yapılara, konaklama alanlarına, havuza, aktivite alanlarına ve restorana kadar hemen her şeyin yer aldığı youtube video’mu kesinlikle izlemenizi öneririm. Ayrıca Longosphere gezi videosu içerisinde restoran yemek fiyatları da yer alıyor. Gitmeden önce bir göz atmanızda fayda var.

Longosphe Glamping VLOG

Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde yer alan Longosphere Glamping, Kırklareli’ye 97 km, İstanbul’a ise 237 km uzaklıkta yer alıyor. Biz de Ankara’dan 660 km’lik bir mesafeden katılıyoruz.

Longosphere Glamping genel olarak üç bölgeden oluşuyor. Bunlar günlük ziyaretçiler bölgesi (günübirlikçiler), aktivite bölgesi ve konaklamaların yapıldığı bölge. Günübirlik giriş yapan kişiler konaklama bölgesine giriş yapamıyor.

Longosphere Glamping’in mimarisiyle ilgili detaylı bilgi edinmek isteyenler şu linke tıklayabilir.

Yazının detaylarına geçmeden evvel glamping ne demek, bunu yiyecek miyiz, üzerinde mi yatıyoruz gibi sorularınıza hemen bir açıklık getirelim.

Longosphere Ne Demek

Longosphere adını Longos (Longoz Ormanlarının Longoz’u) ve Sphere (küre) kelimelerinin birleşiminden alıyor. Gerçekten çok yaratıcı bir isim tebrikler.

Longoz Ormanları da bildiğiniz gibi Kırklareli’nin Demirköy İlçesine bağlı İğneada Beldesinde yer alıyor. Longoz Ormanları Tabiat Parkı içinde 5 göl, sayısız bitki, 46 tür canlı, yüzlerce çeşit kuş barındırıyormuş. Muazzam değil mi?

Longoz Ormanları demişken burada efsane de bir deneyim yapılıyor. Mert Gölü’nden kano kiralayıp Longoz Ormanlarının derinliklerine doğru yol alıyorsunuz. Türkiye’de kesinlikle yapılması gereken bir deneyim. Aşağıdaki video’dan kano ile Longoz Ormanları maceramızı izleyebilirsiniz.

Longoz Ormanlarında Kano

Glamping Nedir

Glamping ingilizce iki kelimenin birleşmesiyle oluşuyor. Bunlar glamour ve camping. Camping kelimesini zaten 6 yaşındaki yeğenim biliyor. Ancak glamour kelimesinin Türkçe’si biraz zorlayabilir. O da cazibe demek. Zaten kelimenin okunuşu da baya cazibeli fark ettiniz mi? İşte iki kelimeyi birleştirmişler. Al sana GLAMPİNG! Şey gibi Gezgin + Atilla = Gezginilla 🙂 Ahhhaa büyü bozuldu! Site ismi ifşa oldudasda. Neyse konuyu kaynatmayınız lütfen.

Yani anlayacağınız, güzel bir doğa ile lüksün evliliği gibi bir şey. Boş beleş çadır atmayın gelin insan gibi kampınızı yapın demeye getiriyorlar. Kamp alanındaki yetersizlikleri kaldırarak 5 yıldızlı bir kamp deneyimi sunmak gibi. Anladınız bence 🙂

Longosphere Adres

  • Adres : Yeni Mahalle , Sislioba Yolu No:8 İğneada, Demirköy\KIRKLARELİ 39650

Longosphere İletişim

  • 4445267

Longosphere Konaklama Türleri

Longosphere’de 2 farklı konaklama tipi bulunuyor. Bunlar:

  1. Kaplumbağa Çadır
  2. Sincap Çadır

Kaplumbağa Çadır

Hemen hemen her detayın düşünüldüğü, içinde banyosundan klimasına, verandasından bahçe oturma takımına kadar her şeyin olduğu konaklama tipi. İçi 25 metre kare imiş.

kaplumbaga cadir
Kaplumbaga Çadır

Gezginilla hangi konaklamayı tercih ediyor derseniz eğer ben kaplumbağa çadır diyorum. Gelin bir de diğer konaklama tipine bakalım nasılmış?

Sincap Çadır

Kamp denilince akla gelen o üçgen konaklamayı yansıtan sincap çadırlar benim favorim! Dış görünümü aşırı tatlı. Uyurken tepede panaromik bir tavan görüntüsü sunuyor. Kaplumbağa çadırdan farkı ise içinde banyo ve tuvaletinin olmaması. Evet 🙁 Sincap çadırda konaklama yaptığınızda ortak alanlardaki banyo ve wc’leri kullanmanız gerekiyor. Eee hani glamping bizdik?

İşte tercih size kalmış. Tek günlük konaklama yaptığınızda banyo olayı belki idare edilebilir. Ancak uzun konaklamalarda banyo durumu biraz soru işareti olabilir sincap çadırlarda.

sincap cadir
Sincap Çadır

Pekii, bu 2 konaklama dışında Longosphere Glamping’i şöyle bir turlayıp gezemiyor muyuz? İçerde çay kahve bir şeyler içsek, aç karnımızı doyursak falan?

Evet gezginilla dostum evet! Seni de düşündükjdjdj. Vakti olmayanlar, parası konaklamaya yetmeyenler, geçerken uğradımcılar için Longosphere Glamping’i günübirlik gezmek de mümkün. Nasıl mı?

Longosphere Glamping’de Günübirlik Gezi

Longosphere Glamping yetkilileri sağ olsunlar konaklama yapmayacak olanları da düşünmüş ve Longosphere içerisinde günübirlik gezi imkanı sağlamış. Konaklama yapılan yerlere girmemek kaydıyla Longosphere’in çoğu yerini dolaşma hakkına sahipsiniz.

Longosphere Giriş Ücreti

Eğer günübirlik bir gezi yapacaksanız hemen girişte kişi başı 20 TL ödeme yapıyorsunuz (2020 giriş fiyatı). Ancak şöyle bir güzellik düşünülmüş. Girişte yaptığınız ödemelerinizi Longosphere içerisinde yer alan Restoranda kullanabiliyorsunuz. Yani giriş ücretsiz gibi bir şey 🙂 E o kadar geldiyseniz ormanın içinde bir kahve içip bir şeyler de yersiniz değil mi?

Longosphere Aktiviteler

Longosphere Glamping’de konaklama yapmanın yanı sıra farklı aktiviteler de bulunuyor. Bunlardan bir tanesi Happy Sapiens Macera Parkı. Baya survivor parkuru tadında güzel bir macera yaşama parkı. Adrenalin bir hayli yüksek! Onun dışında konaklama yapılan alanda şahane bir açık hava yüzme havuzu da bulunuyor. Yanından geçerken koşup atlamamak için zor tutmuştum kendimi. Ağaçların tam ortasında muazzam görünüyordu!

Bunlar dışında yakında hizmete girecek çok sayıda aktivite de planlıyorlar. Aktivite detaylarını şu linkten kontrol edebilirsiniz.

Longosphere’de Yemek ve Restaurant

Hem konaklama yapanlar hem de günübirlikçiler için şahane bir restaurant yapılmış. Mimarisi muazzam, akşam ışıklandırması efsane. Yukarıda paylaşmış olduğum youtube videosundan detaylıca izleyebilirsiniz.

longosphere glamping restaurant
Longosphere Glamping Restaurant

Food&Wood Restaurant

Restaurantın menüsü oldukça geniş. Restaurant fiyatları Trakya bölgesine göre bir tık pahalı olsa da biz Ankara’dan gelen gezginler için oldukça makuldü.

Biz yemek olarak hamurger-bira yaptık. Yine restaurant fiyat bilgileri de video’da mevcut. Hemen alttaki fotoğrafta da Longosphere’de ana yemek fiyatları yer alıyor (2020)

longosphere glamping restoran fiyatları
Yemek Fiyatları

Longosphere içinde yer alan Food and Wood Restaurant dışında mangalcılar için Izgara ve Barbekü Alanı da düşünülmüş. Orada da dışardan getirmiş olduğunuz etleri güzelce pişirebiliyorsunuz.

Son olarak değinmem gereken bir konu daha var. O da KASABA. Longosphere’in hemen girişinde uzunca bir çarşı yer alıyor. Sağlı sollu dükkanlar ve marketler var. Tüh yaa keşke şunu da alsaydık diye pişman olmamanız için market, kasap, fırın, meze, büfe gibi yerler yapmışlar. Kasabada ayrıca bir sanat atolyesi ve bir de kişisel bakım merkezi de bulunuyor.

Eeee gezginilla efendi iyi hoş anlatıyorsun da bu iş bize kaça patlayacak der gibisiniz. Hemen o kısma geçelim hadi. Aç ayı oynamaz misali, karnımız da doyduğuna göre gelelim Longosphere Glamping konaklama fiyatlarına.

Longosphere Glamping Fiyat

Öncelikle kaplumbağa çadırlarda en az 2 gün konaklama şartı bulunuyor. Bu sebepten biz maalesef konaklama yapamadık. Trakya turu kapsamında gezdiğimiz için 2 gece kalma gibi bir durumumuz yoktu. Buraya mesela bir hafta sonu planı yapıp o şekilde gelmek gerekiyor. Küçük bir huzur tatili kaçamağı gibi 🙂

  • Kaplumbağa Çadır 2 Kişi 2 Gece Ücreti Kahvaltı Dahil Toplam: 1600 TL

Şu linkten müsaitlik durumunu kontrol edip rezervasyon yapabilirsiniz.

Sincap Çadırlarda konaklama yapmak isteyenler için ise internet sitesinde bir uyarı paylaşılmış:

  • “Değerli Misafirlerimiz 01.12.2020 – 31.03.2021 tarihleri arası sincap çadırlarımızda yalnızca telefon ile rezervasyon yapılmaktadır. Rezervasyon için 444 5267 numaralı telefondan” ulaşabilirsiniz”
longosphere glamping
Longosphere Glamping

Şehir hayatının stresinden uzak, doğayla iç içe huzur dolu bir tatil yapmak isteyenler için Longosphere Glamping tatili kesinlikle çok iyi bir seçim olacaktır. Longosphere konaklaması dışında yazıda bahsedilen diğer aktivitelerle de tatilinizi zenginleştirebilirsiniz.

Ayrıcaa, oralara kadar gitmişken Trakya Gezi Turu da yapalım derseniz eğer şahane de bir Trakya Gezisi yazısı oluşturdum. Hemen alttaki linki tıklayarak Trakya gezi planlamanızı oluşturabilirsiniz:

Blog yazımda yeni bir yazı dizisi olarak başladığım Konaklama Önerileri başlığının ilk yazısı olan ve Bolu Yedigöller Milli Parkı içinde yer alan Habitat Mesire Yerleri inceleme yazım için tıklayın:

Instagram’a da bekleriz: @macitilla

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir