Erzurum gezilecek yerler
Anadolu,  Erzurum,  Seyahat,  Türkiye

1 Günde Erzurum Gezilecek Yerler, Restoranlar – En İyi 16 Yer

Erzurum gezilecek yerler 1 günde nasıl biter ki sorusu başlığa bakar bakmaz akla gelen ilk soru. Gezginilla bu sorunun cevabını Erzurum gezi rehberi blog yazısında madde madde, sıralı bir şekilde sizlere aktaracak.

Erzurum Havalimanında uçaktan indiğiniz andan itibaren Erzurum’u nereden gezmeye başlayacağınızı, Erzurum merkezde nerelerin gezileceğini, Erzurum ne yenir ne içilir sorusunu, en iyi cağ kebabını nerede yiyeceğinizi ve diğer Erzurum yemek yerlerini Erzurum gezisi blog yazısında masaya yatıracağız.

Ayrıca 1 günde Erzurum gezisinin toplam maliyetini de yazının sonunda sizlerle paylaşacağım.

Ne demiş ünlü şair,

Hadi geel Erzurum’a geel, Erzurum yahşi güzeel

İbrahim Erkal

Erzurum’u neden 1 günde geziyoruz ki yeaa sorusuna da hemen açıklık getirelim. Benim Erzurum’a gitmekteki asıl amacım Palandöken Kayak Merkezinde Kayak yapmaktı. Otele girişim de Pazar günü olduğundan Erzurum’a 1 gün önce gelerek Erzurum gezilecek yerleri görmek ve meşhur cağ kebabını tatmak, Erzurum lezzetlerini deneyimlemek istedim. İşte Gezginilla olmak böyle bir şey. 🙂

Erzurum gezisi
Erzurum gezisi

Hemen her fırsatı değerlendirmek gerek, hayat çok kısaa diyip Erzurum gezilecek yerler nerelerdir, Erzurum’u gezmeye nereden başlanır sorularına cevap vermeye başlayalım. Şimdi hemen altta maddeler halinde sıralı olarak sabahtan akşama kadar nerelere uğrayıp hangi mekanlarda yeme içme işini halledeceğimizi aktaracağım. Sonrasında da başlıklar halinde kısaca bu yerleri açıklayıp adres, fiyat bilgileri gibi ufak detaylardan bahsedeceğim.

Erzurum günübirlik turlar
Erzurum Kalesi

Erzurum’un tarihi konularına falan hiç girmiyorum arkadaşlar. Gezi bloglarında gereksiz tarih bilgilerine boğuyorlar insanı bence. Bize tarih anlatma cağ kebabını nerede yiyeceğiz onun cevabını ver dediğinizi duyar gibiyim. 🙂

Bu arada Erzurum gezi rehberi blog yazısında zaten her detayı aktaracağım ancak video halinde Erzurum Gezilecek Yerlere de göz atmak isterseniz alttaki video’dan sıralı halde blog’da anlatacağım tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

Erzurum Gezilecek Yerler VLOG

Erzurum günübirlik turları araştırmak yerine video’daki şekliyle sıralı bir şekilde Erzurum gezinizi 1 günden tamamlayabilirsiniz.

Şimdi hazırsanız, Erzurum Havalimanına uçağın ilk tekerinin değdiği andan itibaren neler yapılması gerektiğini anlatmaya başlıyorum.

1- Kemerlerinizi uçak park edene kadar açmayın!asgshs..

Erzurum’a şahane kar manzaraları eşliğinde harika bir uçak yolculuğu ile ulaşıyorsunuz.

Seyahat fotoğrafları
Seyahat fotoğrafları

Erzurum Havalimanından Erzurum merkeze ulaşım konusunu da hemen halledip gezilecek yerlere geçelim. Kafada bir soru işareti kalmasın.

Erzurum Havalimanından şehir Merkezine Nasıl Gidilir

Erzurum Havalimanından merkeze ulaşım oldukça kolay, rahat ve ucuz. Erzurum’a inen ve Erzurum’dan kalkan uçak saatlerine gore belediye otobüsleri bu saatlerden 2 saat öncesinde seferler düzenliyor.

Erzurum havalimanı
Erzurum Havalimanı

Erzurum Havalimanı ulaşım linkinden sefer saatlerine ve otobüslerin nereden kalktığına ulaşabilirsiniz.

Erzurum Havalimanından şehir merkezine olan yolculuk ortalama 25 – 30 dakika sürüyor.

Erzurum Havalimanı Şehir Merkezi Servis Ücreti

  • Erzurum Havalimanı şehir merkezi taşıma ücreti 10 TL.
Erzurum havalimanından transfer ücreti
Erzurum Havalimanından transfer ücreti

NOT: Hemen altta, maddeler halinde yazılan Erzurum gezilecek yerler sadece ama sadece yürüyerek tamamlanacak şekilde dizayn edilmiştir. Otobüs veya taksi asla kullanılmamıştır.

Erzurum zaten öyle bir dizayn edilmiş ki, gelen gezginler hiç uğraşmadan gezilip görülmesi gereken yerlere ulaşsın, aralarda da Erzurum yemeklerini tatsın gibi oluşturulmuş. Ya da Gezginilla bu gezi rotasını oluşturdu, bilemiyorum Altan 😀

Erzurum saatli kule
Erzurum Saat Kulesi

Erzurum Nasıl Gezilir

  1. Koç Cağ Kebap Aile Salonu – (Çağ kebabinin mucidiymiş ona göre)
  2. Erzurum Kongre Binası
  3. Bakırcılar Çarşısı
  4. Taşhan Rüstempaşa Bedesteni
  5. Erzurum Kalesi
  6. Çift Minareli Medrese
  7. Emirşeyh Nedim Köftecisi
  8. Üç Kümbetler
  9. Erzurum Evleri
  10. Lalapaşa Camii
  11. Yakutiye Medresesi
  12. Atatürk Evi
  13. Dönerci Hacibaba
  14. MNG Alışveriş ve Yaşam Merkezi (Starbucks molası)
  15. Gelgör Çağ Kebap
  16. Tavşanlı Aile Çay Bahçesi

Günübirlik Erzurum gezilecek yerler maddeler halinde bu şekilde. Bu listede olmayıp gezip görülmesi gereken veya Erzurum yemeklerini denemeniz gereken farklı yerler de bulunuyor. Bu noktaları da yine yazının sonunda paylaşacağım.

Erzurum hamamları
Erzurum hamamları

Başta da dediğim gibi, Erzurum gezisi blog yazısı günübirlik vakti olanlar için tasarlandı. Fazla vakti olanlar da bu saydığım yerleri geniş geniş bir hafta sonu tabii ki de gezebilir. Vakit nakittir diyip gezilecek yerlerin detaylarına ve yeme içme fiyat bilgilerine geçelim.

Gezilecek yerlerin hemen altında adres/yol tarifi bulunuyor. Bu linklere tıklayarak Google haritalardan yerleri kaydedebilirsiniz.

Koç Cağ Kebap Aile Salonu

Erzurum ‘da cağ kebabı nerede yenir sorusunun ilk cevabı Koç Aile Salonu. Kendileri cağ kebabının mucidi imiş. Yersen 🙂 Hemen altta ufak bir short video’su var. Bakın nasıl kesiyor eti ince incee..

Koç çağ kebap

koç çağ kebap

Erzurum Havalimanına iner inmez soluğu Koç Cağ Kebapçısında aldım. Saat 11’e geliyordu. Yani kahvaltımı bir nevi cağ kebabı ile yapmış oldum. Peynir zeytin ile zaten sürekli kahvaltı yapıyoruz. 1 günüm olduğundan en meşhur cağ kebapçılarını deneyimlemem gerek 🙂

Cağ kebabı gerçekten çok lezzetliydi. Yanında gelen mezeler de oldukça başarılıydı. Cağ kebabı üzerine de Erzurum’un en meşhur tatlısı olan kadayıf dolması geldi. Taze, çıtır çıtır, hafif bir tatlı. Her şey çok güzeldi.

Erzurum’da çağ kebabı nerede yenir
Erzurum’da çağ kebabı nerede yenir

Koç Cağ Kebabı ve Kadayıf Dolması Fiyatları

1 şiş 13TL, Kadayıf Dolması 15TL, mezeler ve çay ikram.

Koç Cağ Kebap Yol tarifi

Erzurum kongresi binası heykel
Atam

Erzurum Kongre Binası

Erzurum’da gezilecek tarihi yerlerin en tarihi yerlerinden birindeyim..

Anaokulundan üniversite sonuna kadar hatta KPSS’de bile hayatımızın hemen her yerinde olan Erzurum Kongresi Binası Erzurum’da gezilecek yerlerin ilk sırasında yer alıyor.

Erzurum gezilecek yerler kongre binası
Erzurum gezilecek yerler – Kongre Binası

Erzurum Kongresi binasına girer girmez kafada hemen ”manda ve himaye kabul edilemez” sözleri beliriyor. Burada alınan kararlar o kadar içimize işlemiş. Cumhuriyet tarihi bakımından oldukça önemli bir nokta.

Erzurum gezisini tamamen yürüyerek tamamlayacağımızı söylemiştim. Erzurum Kongre Binası Koç Cağ Kebabının hemen çaprazında 2-3 dakikalık bir yürüme mesafesinde yer alıyor.

Erzurum kongresi binası yol tarifi

Erzurum kongresi kararları
Erzurum kongresi kararları

Bakırcılar Çarşısı

Erzurum Kongre binasından ayrılarak Erzurum şehir merkezine doğru adımlıyorum. Yol üzerinde bakır eşyaların satıldığı, eski dükkanların olduğu çarşıdan geçiyorum.

Bakırcılar çarşısı erzurum
Bakırcılar çarşısı

Bakırcılar Çarşısından hediyelik eşya alabilirsiniz.

Bakırcılar Çarşısı yol tarifi

Erzurum gezisi taşhan
Erzurum gezisi – Taşhan

Taşhan Rüstempaşa Bedesteni

Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan Taşhan da Erzurum’da mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri. Kanuni Sultan Süleyman’ın sadrazamı olan Rüstem Paşa tarafından 1561 yılında yaptırılmış bedestende yolcuların her çeşit ihtiyacı karşılanıyormuş.

Erzurum Taşhan Oltu taşı hediyelik eşya
Erzurum Taşhan Oltu taşı hediyelik eşya

Dışarıdan baya büyük gözükse de içi küçük. İçinde sıralı bir şekilde çok sayıda kuyumcu bulunuyor. Biliyorsunuz, Erzurum’un oltu taşı meşhur. Burada oltu taşından yapılan tespihlerden küpelere, kolyelere kadar çok sayıda hediyelik eşya bulabilirsiniz.

Taşhan Rüstempaşa Bedesteni yol tarifi

Erzurum saatli kule

Erzurum Kalesi

Bedestenden çıktıktan sonra yine yürüyerek rotayı Erzurum Kalesine çeviriyoruz. Erzurum kalesinin geçmişi 2500 yıl öncesine, Urartulara kadar uzanıyor.

Erzurum kalesinden çevredeki tarihi yerlerin çoğunu görebiliyorsunuz. Kalenin içinde bir de saat kulesi bulunuyor. Bu kaleye mutlaka çıkmalısınız. Çok güzel bir Erzurum manzarası sizi bekliyor olacak.

Erzurum kalesi manzara
Erzurum Kalesi manzara

Erzurum Kalesi yol tarifi

Çift Minareli Medrese

Erzurum’da gezilecek yerlerin en ikonik yerlerinden biri Çift Minareli Medrese. Erzurum Kalesi ile hemen hemen yan yana bulunan bu efsane yapı insanı görür görmez gerçekten büyülüyor.

Çift minareli medrese

Erzurum’un sembollerinden biri haline gelen Çifte minareli Medrese Selçuklular tarafından 13. YY’da yapılmış. İçerisinde sağlı sollu öğretmen ve öğrenci odaları bulunan medresenin içi de dışı kadar etkileyici güzellikte.

Erzurum çift minareli medrese
Erzurum Çift Minareli Medrese

Çift minareli Medrese yol tarifi

Çifte minareli medrese
Çifte minareli medrese

Emirşeyh Nedim Köftecisi

Biraz karnımız acıktı değil mi? İşte yürüyerek şehri gezmenin bir diğer güzel yanı da yeni Erzurum lezzetleri için midede yer açabilmek. 🙂

Tarihi emirşeyh köftecisi
Tarihi Emirşeyh Köftecisi

Erzurum yemek yerlerinin en havalı noktalarından biri de Çift Minareli Medresenin yakınında yer alan Emirşeyh Nedim Köftecisi. Mekana girer girmez dikkatinizi ilk olarak tavanın muazzam güzelliği çekiyor. Şu videodan da görebileceğiniz gibi, bir köfteci için aşırı güzel bir tavan değil mi sizce de?

Erzurum yemek yerleri emirşeyh
Erzurum yemek yerleri – Emirşeyh

Burada cağ kebabı yok, bol bol köfte var, diğer kebap seçenekleri var. Köfteleri gerçekten lezzetli. Gelen mezeler de başarılı. Mekanın dekarasyonu ve yapısı da şahane!

Köftenin üzerine de pekmezli baklava istemeyi unutmayın.

Erzurum yemek yerleri
Erzurum yemek yerleri

Emirşeyh Nedim Köftecisi Yol tarifi

Üç Kümbetler

Tarihi Emirşeyh Köftecisinin hemen arkasında da Üç Kümbetler adı verilen tarihi eserler bulunuyor. Üç Kümbetlerin en büyüğünün 12.YY’da Emir Saltuk adına yapıldığı, diğerlerinin de 14.YY’da yapıldığı tahmin ediliyor.

Erzurum gezisi üç kümbetler
Erzurum gezisi 3 Kümbetler

Üç Kümbetler yol tarifi

Üç kümbetler
Üç Kümbetler

Tarihi Erzurum Evleri

Erzurum’da gezilecek en güzel yerlerden biri de Erzurum evleri. Hem bir şeyler yiyip içmek hem de otantik bir ortamda takılıp Instagrama fotoğraf atmak için ideal bir nokta. Üstelik akşam giderseniz canlı müzik de yapılıyor.

Erzurum gezi turu
Erzurum gezi turu

Canlı müzik ve yanında gelen patates ve meyveler toplam 40 TL tutuyor. Eğer içerde bir şeyler yiyip içmezseniz de gezme ücreti olarak 5 TL alıyorlar.

Tarihi Erzurum Evleri yol tarifi

Lalapaşa Camii

Yorulmadınız değil mi? Bu noktaya kadar benimle devam ettiyseniz toplam bir 15 bin adım civarı atmış olmanız gerekiyor. Umarım biraz da acıkmışsınızdır. Çünkü az sonra Vedat Milor onaylı şahane bir et döner mekanına gideceğiz.

Erzurum gezi blog
Erzurum gezi blog

Lalapaşa camii’nin özelliği, Osmanlı döneminde Erzurum’da yapılan ilk cami olması. Lala paşa ise Kanuni Sultan Süleyman’ın komutanı ve Kıbrıs Fatihi Lala Mustafa Paşa.

Kıbrıs demişken, Gazi Magosa’da da Lala Mustafa Paşa’nın kiliseden çevrilmiş bi Camisi bulunuyor. Kıbrıs gezisi sırasında en sevdiğim yapılardan biri olmuştu.

Lala Mustafa Pasa Cami
Lala Mustafa Pasa Cami

Lala Mustafa Paşa Camii yol tarifi

Yakutiye Medresesi

Lala Mustafa Paşa Camiinin hemen ilerisinde Erzurum’un simge yapılarından biri olan Yakutiye Medresesi yer alıyor. Erzurum’da gezilecek yerler arasında Çifte Minareli Medreseden sonra en beğendiğim yapı kesinlikle Yakutiye Medresesi.

Erzurum Yakutiye medresesi
Erzurum Yakutiye Medresesi

Yakutiye Medresesi, İlhanlı hükümdarı Sultan Olcayto döneminde Bolugan Hatun ve Gazan Han adına, Hoca Yakut Gazani tarafından 1310 yılında yaptırılmış. Gerçekten çok gösterişli bir yapı.

Yakutiye Medresesesinin içinde küçük odacıklarda kadın erkek eşyaları, silahlar ve öğrenci odaları bulunuyor.

Erzurum medrese öğrencileri
Erzurum medrese öğrencileri
  • Yakutiye Medresesine girişlerde Müze Kart geçerli.
  • Müze kartı olmayanlar için ise Yakutiye Medresesine giriş ücreti 12,5 TL.

Yakutiye Medresesi yol tarifi

Atatürk Evi

Erzurum gezisinde mutlaka uğranması gereken yerlerden biri de Atatürk evi. Buranın aşırı tarihi bir önemi var. Atatürk’ün yakın arkadaşı ve silah arkadaşı olan Kazım Karabekir Paşa’ya Cumhuriyeti ilan edeceğini ilk söylediği yer bu ev.

  • Atatürk evine girişler ücretsiz.
Atatürk evi erzurum

Atatürk Evi yol tarifi

Dönerci Hacıbaba

Sanıyorum tekrardan acıktık. 🙂 Şimdi Vedat Milor onaylı bir et döner yiyeceğiz.

Hacıbaba döner erzurum
Hacıbaba döner

Dönerci Hacıbaba’nın et döneri Erzurum yaylalarında tamamen doğal ortamlarda yetişen mor koyun cinsinden hazırlanıyormuş. Öyle vaoovluk bir et döner değil bence. Yani güzel işte. Vedat Milor dedi diye gidiliyor 🙂

Bence Ankara döneri Erzurum dönerini döver. 🙂

Bu arada işletme websitesinde Türkiye’nin her yerine sipariş gönderiyor. Tadı damağında kalanlar için şahane bir hizmet. 🙂

Hacıbaba döner Erzurum restorantları
Hacıbaba döner Erzurum restoranları

Tek sıkıntı, Erzurum’a göre fiyatlar bir tık pahalı. Hatta sipariş verirseniz 1 kg et döneri 500 TL’ye getiriyorlarmış.

Dönerci Hacıbaba yol tarifi

MNG Alışveriş ve Yaşam Merkezi (Starbucks molası)

Yalnız güzel yorulduk! Bunca gezilecek yer ve yürüyüş sonrasında güzel bir ristretto bianco kahvesi hak ettik. Bir Ankaralı gezgin olarak AVM’ye uğramadan yurda dönüş yapacağımı düşünmediniz değil mi?

Mng AVM’ler Erzurum starbucks
Mng AVM Erzurum Starbucks

MNG AVM’de kahve ve instagram molasının ardından artık otelime doğru yavaş yavaş adımlamanın vakti geldi..

Gelgör Çağ Kebap

Vakti hala gelmemiş, sorry 🙂 İstasyon Caddesinden yukarı doğru adımlarken Erzurum’un en meşhur cağ kebapçılarından biri olan Gelgör Kebapta da bir cağ gömülür diyerek içeriye dalıyorum.

Gelgor çağ kebap
Gelgor çağ kebap

Mekan oldukça şık. Cağ kebabın şişi birden 13 TL’den 20 TL’ye çıktı burada. Başıma bir iş gelmeyecekse sabah Koç Cağ Kebabındaki 13 TL’lik olanı ben daha çok beğendim.

Gelgör kebap Erzurum gezilecek yerler noktasında son yemek mekanımız. Güzel kilolar biriktirdik 🙂

Tavşanlı Aile Çay Bahçesi

Ve son olarak yol üstü rastladığım bir mekandan bahsedip günübirlik Erzurum gezisinde gidilmesi gereken yerleri noktalayacağım.

Tavşanlı çay bahçesi erzurum
Tavşanlı çay bahçesi erzurum

Tavşanlı aile cay bahçesinde ayrı ayrı 8-10 kişilik, sobalı, masalı küçük evler yapmışlar. Oldukça hoşuma gitti. Erzurum halkı tüm evleri doldurmuştu.

Erzurum 1 günde nasıl gezilir sorusunun cevabı bu şekilde.Çok daha fazla vakti olanlar, altta belirteceğim gezilecek yerleri ve Erzurum yemek yerlerini Erzurum gezi rotasına ekleyebilir.

Erzurum fil geçti köprüsü
Erzurum fil geçti köprüsü

Benim 1 günlük Erzurum gezisi listemde Erzurum’un doğal güzelliklerine pek yer kalmadı. Bu tarz yerler biliyorsunuz ki merkeze bir tık uzak. Ayrıca altınızda arabanız da olması gerek. Alttaki listeden bu yerlere ulaşabilirsiniz.

Erzurum’da Gezilecek Doğal Yerler

Erzurum’dan kareler

Zamanı Olanların Mutlaka Uğraması Gereken Erzurum Yemek Yerleri

Bir dahaki Erzurum seyahatimde bu yerleri ben de ziyaret etmek istiyorum. Hem Erzurum’a bir kez daha gitmek için birkaç sebep bırakmak gerekmez mi? 🙂

Yakutiye belediyesi binası
Yakutiye belediyesi binası

Erzurum’da Kalacak Yer

Erzurum’da uygun bütçeli nerede kalınır merak ediyorsanız bu linke tıklayarak otellerin merkeze uzaklığına göre veya düşük fiyattan yükseğe şeklinde Erzurum otel önerilerine göz atabilirsiniz.

Erzurum Kaç Günde Gezilir

1 günde de gezilir, 2 günde de 🙂 Böyle kalıplara sığmadan, mümkün mertebe 1 gününüzü ayırdığınızda Erzurum’un çoğu yerini benim yaptığım gibi gezebilirsiniz. Bir hafta sonunuzu ayırabilirseniz ise tadından yenmez!

Günübirlik Erzurum Gezisi Maliyeti

Erzurum’u benim gezdiğim şekliyle sabahta akşama kadar 1 günde gezmenin bedeli ortalama 350 TL. Bu tutarın içinde yemek, içecek, tatlı ve kahve ücretleri bulunuyor. Fiyat performans olarak Erzurum’un nispeten ucuz bir şehir olduğunu söyleyebiliriz.

Erzurum’da ne yenir, Erzurum yemekleri nelerdir, Erzurum en iyi Restaurant, Erzurum’da cağ kebabı nerede yenir ve Vedat Milor onaylı Erzurum lezzetlerini, yemek fiyatlarını ayrı bir blog yazısı olarak detaylıca alttaki linkte aktardım. Birazcık kilo alıp şehri adımlarken bu kiloların hepsini geri vereceğiz söz!

Erzurum kalesi
Erzurum Kalesi

Palandöken Kayak Merkezine bir paragraf açmak istiyorum. Çünkü olaylar olaylar. 🙂 Yazının başında da belirttiğim gibi, Erzurum’u 1 güne sığdıracak şekilde gezmemin sebebi Palandöken Kayak Merkezinde Dedeman Otelde 3 gece konaklayarak kayak tatili yapmaktı. Bu sebeple de otele girişten 1 gün önce Erzurum’a gelip şehri keşfetmiştim.

Palandöken kayak merkezi
Palandöken Kayak Merkezi

Palandöken’de harika bir kayak tatili geçirirken 2. gün snowboard yaparken sen düş, kolunu kır. Evet tertemiz sol dirseğimi kırmışım. Hastane köşelerinde, bu sürecimi anlatan 2 farklı blog yazısı da kaleme almıştım. Kol kırığı nasıl olur, neler yaşanır, bir gezgin neler hisseder gibi birçok şeyin yer aldığı yazılarıma göz atmak isterseniz alttaki linklere tıklayabilirsiniz.

Palandöken Kayak Merkezine dair tüm detaylı bilgileri, pist durumlarını, skipass fiyatlarını da Kartepe Kayak Merkezi ve Kartalkaya Kayak Merkezi blog yazılarımda olduğu gibi ayrıntılı bir şekilde blog’da paylaştım. Alttaki linke tıklayarak gerekli tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

Bu arada 1 günde Erzurum gezisi blog yazım, Doğu Ekspresi turu yapacaklar için de oldukça faydalı olabilir. Eğer Turistik Doğu Ekspresi treni ile Ankara’dan Kars’a gidecekseniz Erzurum’da 3 saat kadar bir mola vereceksiniz. Bu mola süresinde yukarıda saydığım birçok yeri görebilirsiniz.

doğu ekspresi
Doğu Ekspresi

Eğer Doğu Ekspresi turunu hala yapmadıysanız ve Turistik Doğu Ekspresi ile ilgili kafanıza takılan sorular varsa hemen her detayı anlattığım doğu ekspresi blog yazıma da göz atmanızı kesinlikle tavsiye ederim.

Kars’tan Ankara’ya uzanan Doğu Ekspresinde yılbaşını kutladık. 2021’den 2022’ye turistik doğu Ekspresinin yemek vagonunda 10’dan geriye saymak da ayrı güzel bir deneyimdi bizim için. Turistik doğu ekspresi manzaralarına, yataklı vagon bilgilerine, yemek fiyatlarına ve yılbaşı görüntülerine de doğu ekspresi videosundan ulaşabilirsiniz.

Son olarak, Erzurum’da sevgiliyle gidilecek mekanlar da Google’da baya bir aranmış. Bu konuda maalesef yalnız bir Gezgin olarak yorum yapamayacağım. Bence Erzurum’da sevgiliyle yapılacak en güzel aktivite cağ kebabı yemek 😛

Erzurum komik fotoğraflar
ahaahha

Erzurum gezilecek yerler blog yazısına Erzurum yemek fiyatları ve Palandöken Kayak Merkezi blog yazıları ile devam edeceğim. En kısa sürede Erzurum’u ziyaret etmelisiniz!

Gezmedik yer bırakma! 🙂

İlginizi çekebileceğini düşündüğüm diğer gezi yazılarım için alttaki linklere tıklayın:

Instagram’a da bekleriz: @macitilla

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir