akcakoca gezilecek yerler
Akçakoca,  Düzce,  Karadeniz,  Seyahat

Akçakoca’da Gezilecek Yerler | Akçakoca’da Hafta Sonu Gezi Planı

Akçakoca’da gezilecek yerler ve Düzce’de gezilecek yerler arayışında olanlar Akçakoca’da hafta sonu gezi planı blog yazısı tam size göre!

Ayrıca Akçakoca’da uygun fiyatlı nerede kalınır? Akçakoca’da güncel yeme içme fiyatları? Akçakoca neyi ile meşhur? Akçakoca tatil için nasıl bir yer? Akçakoca’da yüzülür mü? Akçakoca’nın denizi nasıl? Akçakoca’da hafta sonu neler yapılır? gibi soruların cevaplarını da Akçakoca gezi blog yazısından edinebilirsiniz. Yazının sonuna kadar gelirseniz bonus başlığında birkaç saatlik Ereğli, Zonguldak gezisi ve yeme içme önerisine de erişebilirsiniz.

Akçakoca gezilecek yerler yazısına geçmeden Akçakoca’yı canlı canlı video izleyerek de keşfetmek isterseniz alttaki Akçakoca Vlog videosunu mutlaka izleyin!

Akçakoca Vlog

Ankara’dan veya İstanbul’dan hafta sonu veya günübirlik Akçakoca gezisi yapmak şahane bir fikir! Hatta Akçakoca’ya kadar gelmişken Ereğli ve Zonguldak’ı keşfetmek de ekstra süper bir fikir! Eğer sizin de benim gibi 2-3 günlük veya hafta sonu için minik bir tatil kaçamağı yapmak gibi bir düşünceniz varsa sizlere nokta atışı yapabileceğiniz güzel bir Akçakoca gezi planlaması yapacağım!

Uygun fiyatlı Akçakoca’da kalacak yer, Akçakoca yemek yerleri ve güncel fiyat listeleri, Akçakoca’da mutlaka gezilip görülmesi gereken yerler, Akçakoca sahilde şezlong fiyatları, gün batımı noktaları..

Peşinen söyleceğim ilk şey; Mancarlı pideyi, gözlemeyi ve melengüççeği tatlısını denemeden Akçakoca’dan dönmeyin!

akcakocada nerede yemek yenir mancarlı pide
Mancarlı gözleme

Biz Akçakoca’ya kadar gelmişken çok yakın mesafedeki Ereğli ve Zonguldak’ı da gezi planımıza ekledik. Yaklaşık 40 dakikalık sürüş sonrasında bu 2 yeri de gezi planınıza ekleyip şehrinize geri dönmenizi tavsiye ederim!

akçakocada gezilecek yerler
Akçakoca Gezisi Manzara

Akçakoca’da Nerede Yemek Yenir?

Biz Akçakoca’ya Ankara’dan doğru yola çıktık. tahmin edersiniz ki deniz hasretiyle de kavruluyoruz! Sabah erken saatte yola çıkıp yaklaşık 2 buçuk saatlik araç sürme mesafesi sonrasında acıktığımızı da düşünerek direkt otele dahi uğramadan Hamsi Balık Lokantası‘na koştuk!

akcakoda nerede ne yenir
Hamsi tava

Akçakoca’da Nerede Yemek ve Balık Yenir sorusunun net bir cevabı Hamsi restoran! Zaten biz Ankara’dan da Hamsi kalitesine alışkınız. Bu kaliteyi deniz kenarında almak gerçekten şahane!

Hamsi tavamızı, kaşarlı tereyağlı mantarımızı ve balık çorbamızı içip üzerine de helvamızı yedikten sonra otelimize yerleşmeye gidiyoruz.

Akçakoca’da nerede kalınır?

Çok yorulmadık ama Akçakoca’da gezilecek yerler kısmına geçmeden hem otele girişimizi yapalım hem de bavulumuzdan kurtulalım düşüncesiyle otelimize giriş yaptık.

Akçakoca otelleri son dönemde inanılmaz pahalılaşmış. Yani Akçakoca sahildeki oteller baya Antalya-İzmir fiyatları çekiyor! Gezginilla sizi yüksek fiyatlı Akçakoca otellerinden sıyrıltıp düşük bütçeli ama tertemiz, merkeze sadece 4 km mesafede, muazzam açık büfe kahvaltılı, oda balkonunan müthiş manzaralı ve güler yüzlü hizmet sunan tam bir fiyat performans Akçakoca oteli ile tanıştıracak: Vadi Otel! (Alttaki video’dan otelin detaylarına bakabilirsiniz.)

akcako konaklama önerisi
Otel vadi balkondan manzaram

Akçakoca Vadi Otel hakkında yukarıdaki söylediklerime imzamı atarım. Zaten otelin google yorumları da efsane, herkes kahvaltısını konuşuyor! Yukarıdaki Youtube videosunda da kahvaltıyı detaylıca çektim. 6 çeşit peynir ve ev yapımı patates kızartmasına gerçekten bittim!

akcakoca otel vadi kahvaltı
Kahvaltı

Akçakoca’da kalacak yerlerden biri olan Vadi Otel’in bir güzel özelliği de sabahtan akşama kadar sınırsız bir şekilde çay kahve ve su içebilecek olmanız! Ben hayatımda cidden böyle bir hizmet görmedim. Siz gördünüz mü? Akçakoca gezisi boyunca ne suya ne kahveye para verdik 🙂

Bu arada pahalı ve sahilde yer alan bir otelde konaklama yapmak isterseniz Otel Vadi’nin konaklama fiyatını en az 2-3 ile çarpmanız gerekecek, aklınızda olsun!

Otelimize yerleştikten sonra soluğu direkt Akçakoca plajlarında alıyoruz!

Akçakoca’da Nerede Denize Girilir?

Akçakoca’da denize girilecek yerler ve Akçakoca plajları araştırması yapıldığında karşınıza ilk olarak Çuhallı Plajı çıkıyor. Mavi bayraklı güzel bir plaj olan Çuhallı plajı Akçakoca’da en çok rağbet gören yerlerden. Biz de bu civarlarda denize girmek istedik ve şezlong ve şemsiye hizmeti de olan Turkuaz Beach’i tercih ettik.

akcakocada nerede denize girilir
Çuhallı Plajı

Turquaz Beach’in denizi genel olarak güzeldi, deniz anası ile karşılaşmamak da ekstra mutlu etti. 2 Şezlong ve 1 şemsiyeye 2 kişi toplam 250 Lira ödedik. Turkuaz Beach’in menü yeme içme fiyatları maalesef bir hayli yüksek! Bir turist kitlemece mekanı gibi olmuş. 2 bira bir patates yapıp başka bir şeye de bulaşmadan güzel bir deniz kum güneş keyfi yaptık. Ortam da gayet nezih ve güzeldi.

akcakocada denize girilecek yerler

Akçakoca’da ikinci günümüzde de Akçakoca plajı olarak Ceneviz Kale plajını tercih ettik..

Akçakoca Plajları, Akçakoca’da Denize Girilecek Yerler

Yukarıda saydığım Çuhallı Plajı, Turkuaz Beach ve Ceneviz Kale Plajı dışında Akçakoca’da denize girebileceğiniz çok sayıda plaj bulunuyor:

  • Kemos Aile Plajı
  • Kadınlar Plajı
  • Kalkın Plajı
  • Değirmenağzı plajı
  • Ceneviz Kalesi Ve Sahil Plajı
  • Melenağzı Plajı
  • The Kalkın Beach
  • Paşalar plajı
  • Yalıyarlar Plajı
  • Çuhallı Plajı
  • Ceneviz Kalesi Plajı
  • Turkuaz Beach

Akçakoca’da gezilecek yerler denildiğinde akla ilk gelen şey olan deniz ve plaj işini de hallettik. Şimdi Akçakoca’da akşam nerede yemek yenir, şöyle deniz kenarı rakı balık nerede yapılır, balık veya ızgaralar nerede yenir konusuna bakalım.

Akçakoca’da Akşam Ne Yapılır, Nerede Yemek Yenir?

Akçakoca’nın akşam hareketliliği beni hayli şaşırttı. Baya dinamik bir ilçe. Hem İstanbul hem de Ankara’dan Düzce’nin bu şirin ilçesi Akçakoca’ya hafta sonları baya akın oluyormuş!

akcakocada ne kadar harcanır
Akçakoca’da balık fiyatları

Biz akşam yemeği için sahildeki güzel konumuyla Kamelya Restoranı tercih ettik. Hemen her masa resmen doluya yakındı. Hizmet çok güzeldi ancak kanayan yaramız menü fiyatları alakasız çok pahalıydı! Tamam denizin kenarında yemek yiyoruz, evet alkole çok zam geldi de kardeşim o saçmasapan kurumuş lezzetsiz mezelere o paralar nasıl isteniyor? Yani bu turist sevme! işini işletmeler ne çok seviyor. “Gitmeseydiniz o zaman” dediğinizi de duyar gibiyimdjdj.

E yani, Ankara’dan kalkıp gelmişiz. Deniz kenarında bir şeyler yiyip içmeyelim mi? ankara’daki meşhur meyhane fiyatları inanın buradan daha ucuz! Biz de zaten mezeye falan bulaşmadan ızgara köfte, salata ve güveç karides alıp 2 de içecek ile kalktık. Yoksa en az 3-4 meze daha masaya söylerdik!

Sabah Ankara’dan gelmiş olmanın ve tüm gün Akçakoca’yı keşfetmenin yorgunluğuyla otelimize çekiliyoruz.

Akçakoca’da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Akçakoca’da gezilecek yerler yazısına 2. günümüzde plajlardan ziyade Akçakoca gezisi denildiğinde oldukça meşhur 2 yer olan Fakıllı Mağarası ve Aktaş Şelalesi gezisi ile devam ediyoruz.

Fakıllı Mağarası

Akçakoca gezi turunuza mutlaka eklemeniz gereken yerlerden olan Fakıllı Mağarasına tek kişi giriş 20 Lira. Akçakoca’nın sıcağından kaçmak için bile Fakıllı Mağarasına gidebilirsiniz. Çünkü içerisi buzz gibi! 35 derece sıcakta cidden ilaç gibi geldi. 🙂

fakıllı magarası
Fakıllı Mağarası

Aktaş Şelalesi

Akçakoca gezi rehberlerinin bir diğer önemli yeri de Aktaş Şelalesi. Açıkçası Aktaş Şelalesine gitmeden önce pek araştırma yapmamıştık. Ancak şelaleye gitmek inanılmaz zor ve yorucuymuş. Başıma bir iş gelmeyecekse Aktaş Şelalesine gitmeyi pek önermiyorum. Hatta çocuklu bir aileyseniz ucundan kenarından dahi geçmeyin.

akcakoca gezilecek yerler aktas selalesi
Aktaş Şelalesi

Şelaleye gidiş yolunun bir kısmı dümdüz toprak ve yokuş diğer kısmı da tahta yollar ile restora edilmiş. 950 metrelik bir parkur ancak yollar o kadar kötü ki gittiğinize cidden değmiyor. Bunca meşakkatli yürüyüş sonrasında Aktaş Şelalesi de zaten mutlu etmiyor. İp gibi akan su sanki niye geldiniz ben bile zar zor akıyorum der gibiydikgkg. Yani nerden baksanız fiyasko bir şelale!

Ancak bize spor olsun, engebeli yol severiz, gençliğimiz var diyenler siz gidin kardeşim, koşa koşa gidin! 🙂 Bir de benim şelale koleksiyonum o kadar geniş ki Niagara Şelalesinden Sri Lanka’nın muazzam şelalelerine kadar çok sayıda şelale gördüm. Aktaş Şelalesi muhtemelen gördüğüm en kötü şelaleydi.

Aktaş şelalesine giden yol da aşırı kötü, dar ve uçurumlu. Karşıdan bir araç geldiğinde zorlu dakikalar yaşanıyor. Küçücük otoparkına kimse sığmıyor!

Aktaş şelalesi sonrasında Akçakoca’da konaklama yapılacak yerler araştırması yaparken gördüğümüz Paska Bungalov’da yeme içme servisi yapıldığını da gördük ve mancarlı pide deneyimi için mola verdik. Odun ateşinde pizza ve pide çeşitleri yapılıyor. Manzarası ve ortamı güzeldi.

akcakoca mancarlı pide
Mancarlı Pide

Ancak konaklama yapmak isteyenlerin evli olma şartı varmış! 😀 Zaten tahmin edersiniz ki isminde bungalov geçtiği için konaklama ücreti bir hayli pahalı!

Mancarlı pide benim kafayı nispeten toparladı ve sonrasında serinlemek için yukarıda da belirttiğim gibi Ceneviz Kale Plajı‘na doğru yola koyulduk. Oldukça güzel bir plaj, tavsiye ederim. Ceneviz Kalesi plajına araç ile giriş ücreti 30 Lira.

akcakoca plajları

Ceneviz Kalesi Plajında serinledikten sonra sırf Google puanı 4.9 diye Dayının Kır Bahçesi’nde de mancarlı pide molası verdik. Pide sevgimi tanıyanlar bilirkfkf. Burada da farklı olarak pide değil de gözleme olarak mancarlı kaşarlı yedik. tadı gayet güzeldi. ortamı da ağaçlar altında hayli keyifli. özellikle erik suyu, üzüm suyu ve kızılcık suyundan buz gibi mutlaka için. Yayık ayranları başarısızdı! Fiyat olarak da hayli uygun.

Akçakoca Çarşısı

Yemek sonrasında soluğu Akçakoca Çarşısında alıyoruz. Dayının Kır Bahçesinden 2-3 dakikalık yürüme mesafesiyle Akçakoca çarşıya gelebiliyorsunuz. Burada Akçakoca’nın yerel lezzetlerine, hediyelik eşyalara ulaşabilirsiniz.

akcakoca yemekleri mantı
Akcakoca yemekleri mantı

Akçakoca çarşıda adımlarken yine dayanamayıp bir mantı molası vermek için kendimizi bir anda Kırmızı Kapı cafe’de buluyoruz. Aslında niyetimiz Akçakoca’nın meşhur melengüççeği tatlısını yemekti ama altlık olması açısından Akçakoca mantısını da denemek istedik. Gurmilla Mode always ON!

akcakoca melenguccegi tatlısı
Melengüççeği tatlısı

Kırmızı Kapı yol tarifi al

Akçakoca’da Ne kadar Para Harcanır

Türkiye gibi enflasyonist ülkelerde bu tarz başlıkların çok bir önemi kalmıyor. Çünkü her ay gelen zamlar ile 3 ay sonrasında bu yazıyı okuyan bir bakıyor “aa ne kadar ucuzmuş” oluyor 🙂 Ancak fikir vermesi açısından 2 gece 3 günlük Akçakoca tatilinin maliyetini ben yine de yazayım. Olmadı aylık açıklanan enflasyon oranı ile siz fiyatları güncellersiniz. Yahu hepimiz ekonomist olduk hesap yapa yapajdjd!

akcakoca yemek balık fiyatları

2 kişilik toplam harcamalar üzerinden;

  • Konaklama 2 gece: 3.000 TL
  • Yeme İçme: 2.000 TL
  • Beach, Şezlong, İçecek vs: 1.000 TL
  • Şehir içinde aracı ile gelenler için çok uzak bir mesafe yok. Saydığım yerler en fazla 500 TL gibi bir benzin yakar. Otobüs dolmuş ile gezenler için de ulaşım maliyeti 200 TL gibi düşünülebilir.
  • Ankara – Akçakoca benzin tutarı da ortalama 1500 TL civarında.

TOPLAM 2 kişilik 2 gece 3 günlük Akçakoca tatil masrafımız: 7.500 TL. Sizce nasıl, pahalı mı ucuz mu? Ben fiyat algımı kaybettiğimden her şeye “aa iyiii” oluyorum 🙂 Sizde durumlar nasıl?

Akçakoca’ya Gitmeden Bilinmesi Gerekenler

akcakoca gezi rehberi

Akçakoca ile Düzce arası kaç km?

Akçakoca ile Düzce arası mesafe 37 kilometre.

Akçakoca’da denize girilir mi?

Akçakoca’da denize girebilecek çok sayıda güzel ve mavi bayraklı plajlar bulunuyor.

Akçakoca’da ne yenir?

Akçakoca’ya özgü mancarlı pide, melengücceği tatlısı ve sarı fındık mutlaka denenmesi gereken lezzetler.

Akçakoca’ya Ne Zaman Gidilir?

Akçakoca’ya gitmek için en güzel mevsim bahar ve yaz ayları. Tabi yazın giderseniz deniz kum güneş keyfi de yapabilirsiniz.

Akçakoca’da Kahvaltı ve Yemek

Akçakoca’da çok sayıda yeme içme mekanı bulunuyor. Günümüz kısıtlı olduğundan birkaç Akçakoca mekanı denedik ancak altta sayacağım mekanlar da fena durmuyor. Vakti olanlar bir göz atabilir:

  • Akçakoca İskele Balık,
  • Liman Cafe Bistro,
  • Çapa Restoran
  • Boğaziçi Restaurant

Akçakoca’da Konaklama Önerileri

  • Otel Vadi Akçakoca
  • Sindoma Habitat
  • Garden House Akçakoca Bungalov Evleri
akcakoca yemek yerleri

2 gece 3 günlük Akçakoca’da gezilecek yerler blog yazısı bu şekilde. Yazı daha da genişletilebilir ancak temamız hafta sonu gezi rotası teması olduğundan Akçakoca gezisi yazısını burada sonlandırıyorum. Ama durun 1 dakika!

BONUS!

Eğer bizim gibi 2 gece 3 günlük bir planınız varsa, Akçakoca’ya kadar gelmişken Zonguldak Ereğli’sini ve Zonguldak şehir merkezini de mutlaka görmenizi öneririm.

günübirlik zonguldak gezisi
ZONGULDAK

Biz 3. gün sabahı Akçakoca’da kahvaltı yaptıktan sonra yola çıktık ve 40 km sonrasında Ereğli’ye ulaşıp Cehennemağzı Mağarası Ören Yeri’ni gezdik.

cehennemagzı magarası eregli gezisi
Cehennemağzı Mağarası

Sonrasında Ilıksu Plajında serinledik. Ilıksu plajını gerçekten çok beğendik! Zonguldak Ereğli’nin en güzel plajlarından sayılan Ilıksu Plajında kahve keyfi yaptık.

eregli plajları ılıksu plajı
Ilıksu Plajı

Sonrasında karnımızın da acıkmasıyla (deniz acıktırıyo yaajfjf) Zonguldak Çatı Kebap’ta şahane bir deniz manzarası eşliğinde soslu kebap ve Ereğli pidesi yedik.

zonguldakta ne yenir soslu kebap
Soslu kebap

Yediklerimizi eritmek için Fener Gezi Yolu’nda adımlayıp kapanış olarak İstanbul Pastanesindeki bal kaymaklı dondurma ve laz böreğini paket yaptırıp Ankara yoluna vakitlice düştük!

zonguldak cafeleri istanbul pastanesi
İstanbul Pastanesi
zonguldak gezilecek yerler feneryolu
Zonguldak Fener Yolu

Akçakoca ve diğer tüm yerler için tüm merak ettiklerinizi hem yorumlardan hem de Instagram’dan iletebilirsiniz;

eregli gezilecek yerler

Akçakoca Gezisinde gezilecek en popüler yerler yazısına 2 tane bonus müthiş şelale ve tabiat parkı ile son veriyorum. Düzce’de gezilecek yerler için de oldukça önemli doğal yerler.

Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı (en sevdiğim yerlerden biri!) Şelaleyi gezip tabiat parkı içindeki şahane bungalovlarda konaklama yapmak ve detaylara göz atmak için alttaki video’yu mutlaka izleyin!;

*Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı (Bungalov Evleri, Fiyatlar – Düzce Gezilecek Yerler)

*Aydınpınar Şelalesi Tabiat Parkı (Hide Out Village – Düzce Bungalov Evleri, Konaklama VLOG) Akçakoca

zonguldak gezi rehberi

İlginizi çekebileceğini düşündüğüm diğer gezi ve konaklama blog yazılarım için tıklayın:

akcakoca gezisi fakıllı magarası
akcakoca gezisi fakıllı magarası
eregli gezilecek yerler cehennemagzı magaraları
eregli gezilecek yerler cehennemagzı magaraları
zonguldak gezisi blog
zonguldak gezisi blog
zonguldak yemek fiyatları
zonguldak yemek fiyatları

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir